Elim: een leefgroep voor jongvolwassenen in Tilburg
Misschien ga je voor het eerst op jezelf wonen. Of misschien woon je al op jezelf maar vind je het een beetje stil in huis. In die gevallen kan het fijn zijn om te wonen op een plek waar je meer contact hebt met leeftijdgenoten. Leefgroep Elim in Tilburg biedt jou die plek.We starten een christelijke leefgroep waarin je elkaar helpt en samen dingen doet, maar waar je ook meer dan voldoende privacy en vrijheid hebt. Een nieuw huis.Voor een korte of langere tijd.

Wat we bieden
We beschikken over een groot huis aan de Schiphollaan 30. Maximaal 9 jongvolwassenen kunnen daar een eigen kamer hebben, waarvan 6 kamers beschikken over een eigen douche. De maandelijkse kamerprijs is afhankelijk van de grootte. De laatste berekeningen komen uit op: tussen de € 400 (15 m2) en € 500 (21 m2). En dat is inclusief gas, water, licht én internet. De kamers zijn al voorzien van vloerbedekking, gordijnen en meubels, maar je kunt natuurlijk ook gewoon je eigen spulletjes meenemen.
Verder maak je gebruik van:
-een gemeenschappelijke keuken, huiskamer en tuin
-een gebedsruimte
-grote ruimtes waar je activiteiten kunt organiseren.

Wie ben jij?
In de leefgroep leef je samen. We vinden het daarom belangrijk dat je binding hebt met de andere groepsleden. Je hoeft natuurlijk niet hetzelfde te zijn, zolang je in ieder geval maar nieuwsgierig bent naar een vorm van christelijk samenleven. Daarnaast voldoe je aan het volgende:
-je bent tussen de 20 en 30 jaar
-je bent open minded en hebt respect voor de privacy en overtuigingen van anderen
-je vindt (samen) bidden belangrijk
-je wilt actief bijdragen aan de gemeenschap
-je doet graag dingen samen.

En wie zijn wij?
Wij zijn de fraters van Tilburg, een katholieke gemeenschap en initiatiefnemers van Elim. Met praktische adviezen en begeleiding helpen we vooral jonge mensen om hun weg te vinden in de wereld. Met Elim bieden we jongeren een kans om kennis te maken met het gemeenschapsleven. Een kans om te ontdekken wat christelijk samenleven precies inhoudt en om zelf te ervaren wat het jou kan brengen. Je leest meer over ons op www.cmmbrothers.org\

Het leven in een christelijke leefgroep
Bij Elim streven we ernaar een oecumenische gemeenschap te zijn: een groep waarin jongeren van verschillende kerken maar ook degenen die niet aan een kerk gebonden zijn, rustig en relaxed kunnen wonen. Samen gaan we op zoek naar betekenis en naar antwoorden op je vragen, terwijl we ook samen dingen ondernemen. Samen eten bijvoorbeeld. Samen wat kletsen of een spelletje doen. En misschien ook samen iets betekenen voor de omgeving of voor andere jongeren.

Gemeenschap, gebed en compassie: dat zijn onze kernwaarden.

Meer weten?
Wil je meer weten over onze leefgroep, over het huis en over Elim? Of wil je graag eens komen kijken? Neem vrijblijvend contact op met Paul Damen: pauldamen99@gmail.com of 013 4638505 en stel je vraag. We helpen je graag verder!