Datum: Zaterdag 20 mei 2017
Tijd: 10.00 - 16.00 uur
Plaats: Elimzaal
Leiding: Caspar Geertman
Kosten: 15,- ( 10,-) inclusief broodmaaltijd


Het neerwaartse pad van Christus

Henri Nouwen. Een Nederlandse Amerikaan, als priester werkzaam aan de psychologische faculteit van een grote universiteit in de Verenigde Staten. Schrijver van vele spirituele boeken die vertaald werden in vele talen. Rusteloos, zoekend, hunkerend naar liefde en nabijheid.

Nouwen was een rusteloos man, die echter zozeer op zoek was naar God... Hoe ging hij met zijn eigen rusteloosheid om? En wat kan ik daarvan leren? Hoe gaf hij handen en voeten aan zijn verlangen om liefde te geven en te ontvangen? Wat kan Henri Nouwen hierin voor mij betekenen?

Het boekje Nederigheid en dienstbaarheid: het neerwaartse pad van Christus geeft ons een inkijk in het spirituele leven van Henri Nouwen, van zijn inwijding in de mystiek. Dit boekje zal op 20 mei onze gids zijn om, naast kennisneming van Nouwens persoonlijke mystiek, ook ons eigen mystieke pad te gaan betreden.


Caspar Geertman werkt als docent verpleegkunde aan het Regionaal Opleidings-Centrum, locatie Wandelboslaan, te Tilburg. Daarnaast volgt hij aan het Titus Brandsma Instituut te Nijmegen de opleiding tot geestelijk begeleider.