Datum: vrijdag 2 juni 2017
Tijd: 19.30 - circa 22.30 uur
Plaats: Studio Elim
Leiding: Owen Vergeer en Caspar Geertman
Kosten: 7,- ( 5,-)


Je eigen weg gaan.
En daarin geblokkeerd worden door je vader, die dat niet toestaat.
Hoe je met doorzettingsvermogen toch je ideaal kunt verwezenlijken.

Billy Elliot is een jongen die opgroeit in het noordoosten van Engeland tijdens de mijnwerkersstaking van 1984 en '85. Hij woont in een stadje, samen met zijn vader  en oudere broer, beiden mijnwerkers. Zijn moeder is overleden.

Billy's vader ziet hem graag boksen. Zelf wil Billy op balletles. Dat is in de ogen van zijn vader echter not done. Uiteindelijk gaat Billy toch op balletles., zonder dat zijn vader ervan weet. Die komt er natuurlijk achter en verbiedt hem ermee door te gaan.
Bij Billy kruipt het bloed waar het niet gaan kan: hij gaat door met de lessen. Daarna groeit zijn eigen passie voor het dansen alleen nog maar. Ook groeit zijn vaders acceptatie van de eigen weg die zijn zoon gaat.

De film Billy Elliot kwam uit in 2000 en duurt iets minder dan twee uur.
We willen onszelf bij deze film vragen stellen rond:
- het gaan van je eigen weg: hoe moeilijk of makkelijk vind je dat in je eigen leven?
- zie je voorbeelden om je heen van mensen die hun eigen weg proberen te gaan, en die daar wel of juist niet in slagen?


Owen Vergeer is werkzaam als 'dtp-specialist'  bij een grafisch ict-bedrijf. Hij is getrouwd en vader van twee kinderen.

Caspar Geertman werkt als docent verpleegkunde aan het Regionaal Opleidings-Centrum, locatie Wandelboslaan, te Tilburg. Daarnaast volgt hij aan het Titus Brandsma Instituut te Nijmegen de opleiding tot geestelijk begeleider.